Gevulde tomaatjes met quinoa
Omschrijving
| hapjes/ groenten/ 10 hapjes
| 30 min voorbereiding/ 10 a 15 min in de oven
| 2018.12.19 – Colruyt inspirartiefolder; Pak uit met de feesten.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 250 g kerstomaten
- 5 ontpitte groene olijven
- 20 g geraspte mozzarella
- 50 g quinoa
- 1 el. pijnboompitten
- 0.25 klp. oregano (gedroogd), peper en zout
Bereiding
- Snij de hoedjes van de kerstomaten.
- Lepel er het vruchtvlees en de pitjes uit en zet opzij.
- Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water.
- Kook de quinoa, het vruchtvlees en de pitjes van de kerstomaten en de oregano 20 min. gaar in licht gezouten water.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snij intussen de olijven in fijne stukjes.
- Roer de olijven, de pijnboompitten en de mozzarella onder de quinoa.
- Kruid met peper en zout.
- Vul de kerstomaten met de quinoa vulling.
- Bedek met het hoedje van de kerstomaten en zet vast met een cocktailprikker.
- Schik de gevulde kerstomaten in een ovenschaal en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.