Gevulde pompoen met rozemarijnrijst en gebakken spek

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| 20 min + 30 min in de oven

| Dirk magazine; Herfst, oktober 2015

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • zout
  • 6 el olijfolie
  • oude kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el verse rozemarijn
  • 1 ui
  • 100 g ontbijtspek
  • 250 g basmati rijst
  • 1 grote pompoen (oranje)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en breng een pan water met zout aan de kook.
  2. Snijd boven van de pompoen een deksel van 8 cm.
  3. Haal de pitten en draden met een grote lepel uit de pompoen.
  4. Wrijf de binnenkant in met wat zout en zet de pompoen tien minuten zonder deksel in de oven.
  5. Snipper de ui. Hak de rozemarijn fijn en snipper de knoflook.
  6. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen en giet af, laat een minuut droog stomen.
  7. Snijd het spek zeer fijn en bak drie à vier minuten aan met de ui in een hapjespan op hoog vuur.
  8. Zet dan het vuur zachter en bak de rozemarijn en knoflook een minuut mee.
  9. Zet het vuur uit en meng de rijst er doorheen.
  10. Vul de warme pompoen met de rijst en doe de deksel erop.
  11. Bak dan nog circa dertig minuten in de oven, voel met een scherp mesje of de buitenkant gaar is.
  12. Serveer de pompoen in z’n geheel met een lepel.
  13. Rasp aan tafel de kaas erover en besprenkel met de olie.
Drankadvies
Wijn:

Chardonnay; Viognier

Bier:
Voedingswaarde
Energie: 490 Kcal Vetten: 28 gr
waarvan verz. vetzuren: 9 gr
Koolhydraten: 45 gr
Eiwitten: 13 gr Vezels: 4 gr Natrium: – mg

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email