Gevulde pompoen met rozemarijnrijst en gebakken spek
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| 20 min + 30 min in de oven
| Dirk magazine; Herfst, oktober 2015
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- zout
- 6 el olijfolie
- oude kaas
- 1 teentje knoflook
- 2 el verse rozemarijn
- 1 ui
- 100 g ontbijtspek
- 250 g basmati rijst
- 1 grote pompoen (oranje)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C en breng een pan water met zout aan de kook.
- Snijd boven van de pompoen een deksel van 8 cm.
- Haal de pitten en draden met een grote lepel uit de pompoen.
- Wrijf de binnenkant in met wat zout en zet de pompoen tien minuten zonder deksel in de oven.
- Snipper de ui. Hak de rozemarijn fijn en snipper de knoflook.
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen en giet af, laat een minuut droog stomen.
- Snijd het spek zeer fijn en bak drie à vier minuten aan met de ui in een hapjespan op hoog vuur.
- Zet dan het vuur zachter en bak de rozemarijn en knoflook een minuut mee.
- Zet het vuur uit en meng de rijst er doorheen.
- Vul de warme pompoen met de rijst en doe de deksel erop.
- Bak dan nog circa dertig minuten in de oven, voel met een scherp mesje of de buitenkant gaar is.
- Serveer de pompoen in z’n geheel met een lepel.
- Rasp aan tafel de kaas erover en besprenkel met de olie.
Drankadvies
Wijn: |
Chardonnay; Viognier
|
Bier: | — |
Voedingswaarde
Energie: 490 Kcal | Vetten: 28 gr waarvan verz. vetzuren: 9 gr |
Koolhydraten: 45 gr |
Eiwitten: 13 gr | Vezels: 4 gr | Natrium: – mg |