Gevulde parelhoenfilet met puree en gebakken broccoli

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 45 min

| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder; een geslaagd feest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 sneetjes rauwe ham
  • 4 parelhoenfilets (diepvries)
  • 250 g champignons
  • 1 broccoli
  • 1 bosje waterkers
  • 2 lente-uitjes
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 plantje bieslook (vers)
  • 800 g aardappelen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g verse geitenkaas met tijm en rozemarijn
  • 1 dl melk
  • 2 el. boter
  • 1 eidooier
  • 1 dl gevogeltefond (bokaal)
  • 2 el. olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (± 20 min)
  1. Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien.
  2. Dep droog en snij ze in de lengte open, maar niet volledig doormidden.
  3. Verdeel de broccoli in roosjes en kook ± 8 min. gaar in licht gezouten water.
  4. Laat afkoelen en snij in plakjes van 1 cm dik.
  5. Schil intussen de aardappelen en snij in stukken.
  6. Snij de champignons in 2.
  7. Verwijder de steeltjes van de waterkers.
  8. Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
  9. Snij de lente-uitjes in schuine ringen.
  10. Snipper de verse kruiden fijn.
  11. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding zelf
  1. Kook de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af.
  2. Verhit intussen 1 el. olijfolie en 1 el. boter in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook 1 min.
  3. Voeg de champignons toe en bak ze mooi goudbruin.
  4. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen en hak fijn.
  5. Meng er de helft van de peterselie onder en de helft van de geitenkaas.
  6. Besmeer de binnenkant van de parelhoenfilets met dit mengsel.
  7. Wikkel 1 sneetje ham rond elke filet.
  8. Verhit 1 el. boter in een pan en bak de parelhoenfilets heel kort aan elke kant goudbruin.
  9. Leg ze daarna in een ovenschaal en bak 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.
  10. Stamp intussen de aardappelen fijn en roer er de eidooier en de melk onder.
  11. Meng er het fijngesnipperde bieslook, de rest van de peterselie en ¾ van de blaadjes waterkers onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.
  12. Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de plakjes broccoli en de lente-ui 3 min. Hou warm.
  13. Haal de parelhoenfilets uit de ovenschaal en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  14. Giet de gevogeltefond in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel.
  15. Giet het braadvocht in een steelpannetje en laat inkoken.
  16. Roer er op het einde de rest van de geitenkaas onder.
  17. Kruid eventueel bij met peper.
  18. Snij intussen de parelhoenfilets in schuine stukken.
  19. Afwerking: Verdeel de puree, de broccoli en de stukken parelhoenfilet over de borden en lepel er wat saus over.
  20. Werk af met de rest van de waterkers.
Drankadvies
Wijn: Chateau Lideyre, A.O.P. Castillon – Côtes de Bordeaux
Bier: Tongerlo Bruin, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 577 Kcal Eiwitten: 49,6 gr Vetten: 26,2 gr Koolhydraten: 36,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email