Gevulde parelhoenfilet met puree en gebakken broccoli
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 45 min
| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder; een geslaagd feest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 sneetjes rauwe ham
- 4 parelhoenfilets (diepvries)
- 250 g champignons
- 1 broccoli
- 1 bosje waterkers
- 2 lente-uitjes
- 1 plantje platte peterselie
- 1 plantje bieslook (vers)
- 800 g aardappelen
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 150 g verse geitenkaas met tijm en rozemarijn
- 1 dl melk
- 2 el. boter
- 1 eidooier
- 1 dl gevogeltefond (bokaal)
- 2 el. olijfolie
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
Voorbereiding (± 20 min)
- Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien.
- Dep droog en snij ze in de lengte open, maar niet volledig doormidden.
- Verdeel de broccoli in roosjes en kook ± 8 min. gaar in licht gezouten water.
- Laat afkoelen en snij in plakjes van 1 cm dik.
- Schil intussen de aardappelen en snij in stukken.
- Snij de champignons in 2.
- Verwijder de steeltjes van de waterkers.
- Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
- Snij de lente-uitjes in schuine ringen.
- Snipper de verse kruiden fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding zelf
- Kook de aardappelen 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af.
- Verhit intussen 1 el. olijfolie en 1 el. boter in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook 1 min.
- Voeg de champignons toe en bak ze mooi goudbruin.
- Kruid met peper en zout. Laat afkoelen en hak fijn.
- Meng er de helft van de peterselie onder en de helft van de geitenkaas.
- Besmeer de binnenkant van de parelhoenfilets met dit mengsel.
- Wikkel 1 sneetje ham rond elke filet.
- Verhit 1 el. boter in een pan en bak de parelhoenfilets heel kort aan elke kant goudbruin.
- Leg ze daarna in een ovenschaal en bak 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven.
- Stamp intussen de aardappelen fijn en roer er de eidooier en de melk onder.
- Meng er het fijngesnipperde bieslook, de rest van de peterselie en ¾ van de blaadjes waterkers onder. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm.
- Verhit 1 el. olijfolie in een pan en bak de plakjes broccoli en de lente-ui 3 min. Hou warm.
- Haal de parelhoenfilets uit de ovenschaal en hou ze warm onder aluminiumfolie.
- Giet de gevogeltefond in de ovenschaal en schraap de braadresten los met een houten lepel.
- Giet het braadvocht in een steelpannetje en laat inkoken.
- Roer er op het einde de rest van de geitenkaas onder.
- Kruid eventueel bij met peper.
- Snij intussen de parelhoenfilets in schuine stukken.
- Afwerking: Verdeel de puree, de broccoli en de stukken parelhoenfilet over de borden en lepel er wat saus over.
- Werk af met de rest van de waterkers.
Drankadvies
Wijn: | Chateau Lideyre, A.O.P. Castillon – Côtes de Bordeaux |
Bier: | Tongerlo Bruin, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 577 Kcal | Eiwitten: 49,6 gr | Vetten: 26,2 gr | Koolhydraten: 36,1 gr |