Paprika gevogelte-merguez

Omschrijving

| | Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| minder dan 60 min.

| 2017.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; op z’n zuiders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 8 gevogelte-merguez (bv kip)
  • 4 paprika’s (naar keuze)
  • 1 rood pepertje
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 onbehandelde citroen
  • 1 plantje koriander
  • 4 takjes verse munt
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g feta (blok)
  • 250 g rijst
  • 4 el. pijnboompitten
  • 4 el. olijfolie
  • 1 klp. paprikapoeder
  • zwarte peper (molen), zout

Bereiding

voorbereiding (15 min)
  1. Snij het hoedje van de paprika’s en hol ze uit.
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
  3. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fi jn.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. Hak de munt- en korianderblaadjes grof.
  6. Rasp de schil van de citroen en pers 1/2 citroen.
  7. Verkruimel de feta.
bereiding (20 min + 45 min in de oven)
  1. Verhit 2 el. olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de lente-uitjes en het pepertje enkele min.
  2. Voeg de rijst en 5 dl water toe en kruid met zout.
  3. Laat nog 12 min. koken tot de rijst gaar is en het kookvocht verdampt is.
  4. Meng de rijst met de pijnboompitten, de koriander, de munt, de feta, het paprikapoeder, het citroensap en de zeste.
  5. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Vul de paprika’s met de rijstmengeling en leg ze in een ovenschaal.
  7. Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet hem 45 min. in de voorverwarmde oven.
  8. Verhit 2 el. olijfolie in een pan, 15 min. voor het einde van de baktijd van de paprika’s.
  9. Bak de merguez mooi goudbruin aan alle kanten.
Drankadvies
Wijn: Quinta Vista, Lisboa Portugal
Bier: Grimbergen Dubbel, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 784 Kcal Eiwitten: 35,2 gr Vetten: 45,2 gr Koolhydraten: 56,8 gr

Categorieën