Paprika gevogelte-merguez
Omschrijving
 | 
 | Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
 | minder dan 60 min.
 | 2017.07.02 – Colruyt inspiratiefolder; op z’n zuiders
Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten
- 8 gevogelte-merguez (bv kip)
 - 4 paprika’s (naar keuze)
 - 1 rood pepertje
 - 1 bosje lente-uitjes
 - 1 onbehandelde citroen
 - 1 plantje koriander
 - 4 takjes verse munt
 - 1 teentje knoflook
 - 100 g feta (blok)
 - 250 g rijst
 - 4 el. pijnboompitten
 - 4 el. olijfolie
 - 1 klp. paprikapoeder
 - zwarte peper (molen), zout
 
Bereiding
voorbereiding (15 min)
- Snij het hoedje van de paprika’s en hol ze uit.
 - Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
 - Snipper de lente-uitjes en het knoflook fi jn.
 - Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
 - Hak de munt- en korianderblaadjes grof.
 - Rasp de schil van de citroen en pers 1/2 citroen.
 - Verkruimel de feta.
 
bereiding (20 min + 45 min in de oven)
- Verhit 2 el. olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de lente-uitjes en het pepertje enkele min.
 - Voeg de rijst en 5 dl water toe en kruid met zout.
 - Laat nog 12 min. koken tot de rijst gaar is en het kookvocht verdampt is.
 - Meng de rijst met de pijnboompitten, de koriander, de munt, de feta, het paprikapoeder, het citroensap en de zeste.
 - Kruid met zwarte peper en zout.
 - Vul de paprika’s met de rijstmengeling en leg ze in een ovenschaal.
 - Bedek de schotel met aluminiumfolie en zet hem 45 min. in de voorverwarmde oven.
 - Verhit 2 el. olijfolie in een pan, 15 min. voor het einde van de baktijd van de paprika’s.
 - Bak de merguez mooi goudbruin aan alle kanten.
 
Drankadvies
| Wijn: | Quinta Vista, Lisboa Portugal | 
| Bier: | Grimbergen Dubbel, Abdijbier | 
Voedingswaarde
| Energie: 784 Kcal | Eiwitten: 35,2 gr | Vetten: 45,2 gr | Koolhydraten: 56,8 gr |