Gevulde fazantenrolletjes met zoet aardappel en gestoofde erwtjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ruim 20 min voorbereidingen en dan minder dan
30 min bereiding.

| 2018.12.19 – Colruyt inspiratiefolder;
Pak uit met de feesten.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 fazantenborstfilets (diepvries)
  • 300 g erwten (diepvries)
  • 20 g gedroogde bospaddenstoelen
  • 2 takjes peterselie (vers)
  • 500 g zoete aardappel
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g boter (+ 2 el koude, echte boter)
  • 2 dl gevogeltefond (bokaal)
  • 2 el. cognac
  • peper en zout

Bereiding

Voorbereiding (ontdooien, 20 min, weken)
  1. Laat de fazantenborstfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  2. Snij dikke filets eventueel in de lengte middendoor tot op 1 cm van de rand.
  3. Laat de gedroogde bospaddenstoelen ± 30 min. weken in lauw water.
  4. Snij grote stukken wat fijner. Zeef het weekvocht en bewaar het voor de saus (er mag geen zand meer overblijven).
  5. Snipper de sjalot, het knoflook en de peterselie fijn.
  6. Schil de zoete aardappelen en snij in gelijke stukken.
  7. Meng de geweekte bospaddenstoelen met de peterselie.
  8. Kruid met peper en zout en besprenkel met de cognac.
  9. Verdeel de champignonmengeling over de fazantenborstfilets en rol mooi dicht.
  10. Steek vast met een cocktailprikker.
Bereiding zelf (25 min)
  1. Doe de zoete aardappelen en het fijngesnipperd knoflook in een kookpot en overgiet met 2 dl gevogeltefond.
  2. Laat 15 min. koken. Pureer en kruid met peper en zout.
  3. Smelt 1 el. boter in een kookpot en bak de sjalot glazig.
  4. Voeg de erwtjes en 1/2 dl water toe. Laat 5 min. garen. Kruid met peper en zout.
  5. Smelt 2 el. boter in een braadpan en bak de fazantenrolletjes aan alle kanten goudbruin.
  6. Dek af en laat nog ± 10 min. garen op een zacht vuur.
  7. Haal de fazantenrolletjes uit de pan en hou warm.
  8. Blus de pan met 1 dl weekvocht van de bospaddenstoelen.
  9. Klop er 50 g koude boter in klontjes onder. Kruid met peper en zout.
  10. Schep wat zoete aardappelpuree op het bord en wrijf een beetje open met een lepel.
  11. Snij de fazant in sneetjes en leg ze op de puree.
  12. Lepel er de saus rond en bestrooi met de erwtjes.
  13. Serveer met kroketten.
Drankadvies
Wijn:

Château Saint-Jean ‘Plan de Dieu’, A.O.P. Côtes du Rhône Villages

Bier: Westmalle Tripel, Trappistenbier
Voedingswaarde
Energie: 580 Kcal Eiwitten: 43,4 gr Vetten: 32,7 gr Koolhydraten: 25,6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email