Gevulde conchiglioni met pittige groentensaus

Omschrijving

Gevogelte 2 | hoofdgerecht, kip en pasta | 4 pers

tijd | ruim een uur

 bron| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker Zuiders

Ingrediënten

  • 300 g kippengehakt (beenhouwerij)
  • 3 paprika’s
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 1 pikant pepertje
  • 10 zongedroogde tomaten (versmarkt)
  • 250 g mozzarella met buffelmelk
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 500 g conchiglioni’s (pasta)
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 koffiel. basilicum (gedroogd)
  • 2 koffiel. oregano (gedroogd)
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de conchiglioni 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en afkoelen.
  2. Snipper ondertussen de ui, de sjalot en de teentjes knoflook fijn.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm.
  4. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en de mozzarella in plakjes.
  5. Verwijder de pitjes uit het pikante pepertje en snij in fi jne ringetjes. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  6. Het bereiden zelf kost 20 min en daarna nog 40 min in de oven
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knofl ook glazig.
  9. Voeg de paprikablokjes, het in ringetjes gesneden pepertje en de helft van de aubergineblokjes toe.
  10. Roerbak 5 min. Overgiet met de tomatenblokjes en 4 dl water.
  11. Kruid met de oregano, de basilicum, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
  12. Meng het kippengehakt met de stukjes zongedroogde tomaat, de fijngesnipperde sjalot, de Griekse yoghurt en de rest van de aubergineblokjes.
  13. Kruid met de tijm, peper en zout.
  14. Vul de conchiglioni met de kippengehaktmengeling en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.
  15. Giet de tomatensaus over de conchiglioni, leg er de plakjes mozzarella op en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
  16. Tip: Weinig tijd? Vervang de paprika’s dan door diepgevroren paprikareepjes.

Drankadvies

Bier: Grimbergen Blond, Abdijbier
Wijn: Salento I.G.T. Verso Rosso, Puglia – Italië

Voedingswaarde

  • Energie: 909 kcal
  • Eiwitten: 48.2 g
  • Vetten: 32.9 g
  • Koolhydraten: 104.7 g