Gevulde conchiglioni met pittige groentensaus
Omschrijving
| hoofdgerecht, kip en pasta | 4 pers
| ruim een uur
| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker Zuiders
Ingrediënten
- 300 g kippengehakt (beenhouwerij)
- 3 paprika’s
- 1 aubergine
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 sjalot
- 1 pikant pepertje
- 10 zongedroogde tomaten (versmarkt)
- 250 g mozzarella met buffelmelk
- 125 g Griekse yoghurt
- 500 g conchiglioni’s (pasta)
- 400 g tomatenstukjes (blik)
- 1 eetl. olijfolie
- 2 koffiel. basilicum (gedroogd)
- 2 koffiel. oregano (gedroogd)
- 1 koffiel. tijm (gedroogd)
- peper en zout
Bereiding
- Kook de conchiglioni 4 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken en afkoelen.
- Snipper ondertussen de ui, de sjalot en de teentjes knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm.
- Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en de mozzarella in plakjes.
- Verwijder de pitjes uit het pikante pepertje en snij in fi jne ringetjes. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
- Het bereiden zelf kost 20 min en daarna nog 40 min in de oven
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knofl ook glazig.
- Voeg de paprikablokjes, het in ringetjes gesneden pepertje en de helft van de aubergineblokjes toe.
- Roerbak 5 min. Overgiet met de tomatenblokjes en 4 dl water.
- Kruid met de oregano, de basilicum, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
- Meng het kippengehakt met de stukjes zongedroogde tomaat, de fijngesnipperde sjalot, de Griekse yoghurt en de rest van de aubergineblokjes.
- Kruid met de tijm, peper en zout.
- Vul de conchiglioni met de kippengehaktmengeling en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.
- Giet de tomatensaus over de conchiglioni, leg er de plakjes mozzarella op en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
- Tip: Weinig tijd? Vervang de paprika’s dan door diepgevroren paprikareepjes.
Drankadvies
Bier: Grimbergen Blond, Abdijbier
Wijn: Salento I.G.T. Verso Rosso, Puglia – Italië
Voedingswaarde
- Energie: 909 kcal
- Eiwitten: 48.2 g
- Vetten: 32.9 g
- Koolhydraten: 104.7 g