Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Conchiglioni groentensaus | mijn receptenbundel

Gevulde conchiglioni met pittige groenten saus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers  

| ruim een uur

| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker Zuiders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 300 g kippengehakt  
  • 3 paprika’s
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 1 pikant pepertje
  • 10 zongedroogde tomaten  
  • 250 g mozzarella met buffelmelk
  • 125 g Griekse yoghurt
  • 500 g conchiglioni’s (pasta)
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 1 el. olijfolie
  • 2 klp. basilicum (gedroogd)
  • 2 klp. oregano (gedroogd)
  • 1 klp. tijm (gedroogd)
  • peper en zout

Bereiding

  1. koud water. Laat uitlekken en afkoelen.
  2. Snipper ondertussen de ui, de sjalot en de teentjes knoflook fijn.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm.
  4. Snij de aubergine in blokjes van 1 cm en de mozzarella in plakjes.
  5. Verwijder de pitjes uit het pikante pepertje en snij in fi jne ringetjes. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
  6. Het bereiden zelf kost 20 min en daarna nog 40 min in de oven
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  8. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook glazig.
  9. Voeg de paprikablokjes, het in ringetjes gesneden pepertje en de helft van de aubergineblokjes toe.
  10. Roerbak 5 min. Overgiet met de tomatenblokjes en 4 dl water.
  11. Kruid met de oregano, de basilicum, peper en zout. Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
  12. Meng het kippengehakt met de stukjes zongedroogde tomaat, de fijngesnipperde sjalot, de Griekse yoghurt en de rest van de aubergineblokjes.
  13. Kruid met de tijm, peper en zout.
  14. Vul de conchiglioni met de kippengehaktmengeling en schik ze naast elkaar in een ovenschaal.
  15. Giet de tomatensaus over de conchiglioni, leg er de plakjes mozzarella op en zet 40 min. in de voorverwarmde oven.
  16. Tip: Weinig tijd? Vervang de paprika’s dan door diepgevroren paprikareepjes.
Drankadvies
Wijn:

Salento I.G.T. Verso Rosso, Puglia – Italië

Bier: Grimbergen Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 909 Kcal Eiwitten: 48,2 gr Vetten: 32,9 gr Koolhydraten: 104,7 gr

Categorieën