Gevulde avocado’s met gierst en tomaten

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers

| ± 20 min

| magazine “De Natuurlijke Keuken”, jaartal?

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 200 gr gierst
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 tomaten
  • 1 bosje peterselie
  • 30 gr boter
  • P&z
  • Paneermeel
  • Paprikapoeder
  • olijfolie

Bereiding

  1. Voeg ½ ltr water toe en kook de gierst gaar
  2. Snij de avocado’s doormidden en haal de pitten eruit.
  3. Haal het vruchtvlees voorzichtig uit de schil, zodat de helften mooi gaaf blijven.
  4. Strijk de helften in met citroensap zodat ze niet bruin worden en snij het vruchtvlees in grove stukken.
  5. Sprenkel daar eveneens wat citroensap op
  6. Snij de tomaten in stukken.
  7. Doe ze in een kom en voeg de gaar gekookte gierst, het vruchtvlees van de avocado’s, de Parmezaanse kaas en de fijngehakte  peterselie toe.
  8. Roer alles door elkaar en breng het mengsel op smaak met p&z en eventueel nog wat citroensap
  9. Vul de avocado helften met het mengsel, bestrooi met paneermeel en leg er klontjes boter op.
  10. Strooi er tenslotte nog wat paprikapoeder op en laat alles 15 min goudbruin en gaar worden in de voorverwarmde oven op 180°C

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email