Avocado’s gierst & tomaten

Gevulde avocado’s met gierst en tomaten

Omschrijving

salades | hoofdgerecht, groenten | 4 pers

tijd | ong. 20 min

bron | magazine “De Natuurlijke Keuken”, jaartal?

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado’s
  • 200 gr gierst
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 2 tomaten
  • 1 bosje peterselie
  • 30 gr boter
  • P&z
  • Paneermeel
  • Paprikapoeder
  • olijfolie

Bereiding

  1. Doe wat olijfolie in een pan en laat de gierst daarin mooi goudbruin kleuren
  2. Voeg ½ ltr water toe en kook de gierst gaar
  3. Snij de avocado’s doormidden en haal de pitten eruit.
  4. Haal het vruchtvlees voorzichtig uit de schil, zodat de helften mooi gaaf blijven.
  5. Strijk de helften in met citroensap zodat ze niet bruin worden en snij het vruchtvlees in grove stukken.
  6. Sprenkel daar eveneens wat citroensap op
  7. Snij de tomaten in stukken.
  8. Doe ze in een kom en voeg de gaar gekookte gierst, het vruchtvlees van de avocado’s, de Parmezaanse kaas en de fijngehakte  peterselie toe.
  9. Roer alles door elkaar en breng het mengsel op smaak met p&z en eventueel nog wat citroensap
  10. Vul de avocado helften met het mengsel, bestrooi met paneermeel en leg er klontjes boter op.
  11. Strooi er tenslotte nog wat paprikapoeder op en laat alles 15 min goudbruin en gaar worden in de voorverwarmde oven op 180°C

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten