Gevulde avocado’s met gierst en tomaten
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ groenten/ 4 pers
| ± 20 min
| magazine “De Natuurlijke Keuken”, jaartal?
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s
- 200 gr gierst
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 2 tomaten
- 1 bosje peterselie
- 30 gr boter
- P&z
- Paneermeel
- Paprikapoeder
- olijfolie
Bereiding
- Voeg ½ ltr water toe en kook de gierst gaar
- Snij de avocado’s doormidden en haal de pitten eruit.
- Haal het vruchtvlees voorzichtig uit de schil, zodat de helften mooi gaaf blijven.
- Strijk de helften in met citroensap zodat ze niet bruin worden en snij het vruchtvlees in grove stukken.
- Sprenkel daar eveneens wat citroensap op
- Snij de tomaten in stukken.
- Doe ze in een kom en voeg de gaar gekookte gierst, het vruchtvlees van de avocado’s, de Parmezaanse kaas en de fijngehakte peterselie toe.
- Roer alles door elkaar en breng het mengsel op smaak met p&z en eventueel nog wat citroensap
- Vul de avocado helften met het mengsel, bestrooi met paneermeel en leg er klontjes boter op.
- Strooi er tenslotte nog wat paprikapoeder op en laat alles 15 min goudbruin en gaar worden in de voorverwarmde oven op 180°C