Gevulde artisjokharten met zalm
Omschrijving
| Voorgerecht, koud | 4 pers
| minder dan 60 min
| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker Zuiders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 150 g gerookte zalmsnippers
- 4 artisjokken
- 1 bakje tuinkers
- 1 citroen (enkel het sap)
- 100 g verse kaas (roomkaas)
- 1 mespunt cayennepeper
- peper en zout
Bereiding
- Breek de steel van de artisjokken en verwijder de onderste, harde blaadjes.
- Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met een beetje citroensap.
- Breng lichtgezouten water aan de kook en voeg het citroensap toe.
- Kook de artisjokken 25 min. (ze zijn gaar wanneer de blaadjes gemakkelijk loskomen). Laat afkoelen op keukenpapier.
- Trek de blaadjes een voor een van de artisjokken zodat de bodem zichtbaar wordt (u kan de blaadjes serveren als aperitiefhapje met een dipsaus).
- Verwijder het hooi van de artisjokbodems met een scherp mesje.
- Meng de zalmsnippers met de verse kaas en kruid met cayennepeper, peper en zout.
- Vul er de artisjokbodems mee op en werk af met wat tuinkers.
Drankadvies
Wijn: | Signature du Cléray, Chenin Blanc, A.O.P. Anjou |
Bier: | Tempelier, Speciaalbier |
Voedingswaarde
Energie: 196 Kcal | Eiwitten: 12.8 gr | Vetten: 9.6 gr | Koolhydraten: 14.4 gr |