Gevulde artisjokharten met zalm

Omschrijving

| Voorgerecht, koud | 4 pers  

| minder dan 60 min

| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker Zuiders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 150 g gerookte zalmsnippers
  • 4 artisjokken
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 citroen (enkel het sap)
  • 100 g verse kaas (roomkaas)
  • 1 mespunt cayennepeper
  • peper en zout

Bereiding

  1. Breek de steel van de artisjokken en verwijder de onderste, harde blaadjes.
  2. Snij de steelaanzet met een scherp mes vlak af en wrijf in met een beetje citroensap.
  3. Breng lichtgezouten water aan de kook en voeg het citroensap toe.
  4. Kook de artisjokken 25 min. (ze zijn gaar wanneer de blaadjes gemakkelijk loskomen). Laat afkoelen op keukenpapier.
  5. Trek de blaadjes een voor een van de artisjokken zodat de bodem zichtbaar wordt (u kan de blaadjes serveren als aperitiefhapje met een dipsaus).
  6. Verwijder het hooi van de artisjokbodems met een scherp mesje.
  7. Meng de zalmsnippers met de verse kaas en kruid met cayennepeper, peper en zout.
  8. Vul er de artisjokbodems mee op en werk af met wat tuinkers.
Drankadvies
Wijn: Signature du Cléray, Chenin Blanc, A.O.P. Anjou
Bier: Tempelier, Speciaalbier
Voedingswaarde
Energie: 196 Kcal Eiwitten: 12.8 gr Vetten: 9.6 gr Koolhydraten: 14.4 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email