Gestoofde venkel met zalm

Omschrijving

 | hoofdgerecht | 4 pers

 | 2 x 10 min en 30 min afwerking

 | 2016.11.02 – Okay reclamefolder. De zee op je bord

Ingrediënten

  • 4 stuks Atlantische zalmfilet
  • 800 gr aardappelpuree
  • 3 venkelknollen
  • 1/2 plantje platte peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el boter
  •  50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • tijm, peper en zout

Bereiding

  1. Snipper het venkelgroen fijn en hou het apart voor de afwerking
  2. Snij de venkelknollen in 2, verwijder de harde kern en snij elke helft in 6 stukken
  3. Snipper de knoflookteentjes en de platte peterselie fijn
  4. Smelt boter in een grote pan en bak het fijn gesnipperde knoflookteentje en de stukken venkel 10 min
  5. Overgiet met 1 dl water en kruid met peper en zout
  6. Leg de stukken zalm naast elkaar op de venkel.
  7. Kruid met peper en zout en strooi er de fijngesnipperde peterselie en de tijm over
  8. Laat nog 10 a 12 min verder garen
  9. Verwarm de aardappelpuree in een andere kookpan op een zacht vuur (als je kant-en-klare puree hebt) of maak je aardappelpuree zelf vers (veel lekkerder)!
  10. Roer er het fijngesnipperde venkelgroen onder
  11. Leg de venkel en de zalm op de borden en strooi er de geraspte parmezaan over.