Gestoofde venkel met zalm
Omschrijving
| |Hoofdgerecht/ 4 pers
| 2 x 10 min en 30 min afwerking
| 2016.11.02 – Okay reclamefolder. De zee op je bord
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 stuks Atlantische zalmfilet
- 800 gr aardappelpuree
- 3 venkelknollen
- 1/2 plantje platte peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 3 el boter
- 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Snipper het venkelgroen fijn en hou het apart voor de afwerking
- Snij de venkelknollen in 2, verwijder de harde kern en snij elke helft in 6 stukken
- Snipper de knoflookteentjes en de platte peterselie fijn
- Smelt boter in een grote pan en bak het fijn gesnipperde knoflookteentje en de stukken venkel 10 min
- Overgiet met 1 dl water en kruid met peper en zout
- Leg de stukken zalm naast elkaar op de venkel.
- Kruid met peper en zout en strooi er de fijngesnipperde peterselie en de tijm over
- Laat nog 10 a 12 min verder garen
- Verwarm de aardappelpuree in een andere kookpan op een zacht vuur (als je kant-en-klare puree hebt) of maak je aardappelpuree zelf vers (veel lekkerder)!
- Roer er het fijngesnipperde venkelgroen onder
- Leg de venkel en de zalm op de borden en strooi er de geraspte Parmezaan over.