Gespikkelde mini-eitjes op een stokje

Omschrijving

| Aperitiefhapjes/ kinderen/ 18 stokjes

| ongeveer 30 min

| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.

.

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 180 g Italiaanse rauwe ham
  • 9 kerstomaten
  • 18 blaadjes basilicum
  • 18 halfgedroogde kerstomaten in olie
  • 18 kwarteleieren
  • 1 kfl. Provençaalse kruiden
  • 0.5 kfl. grof zeezout

Bereiding

  1. Ideaal om de kinderen in de keuken als hulpkok in te zetten.
  2. Zet je hulpkok maar meteen aan het werk.
  3. Hij/zij mag de kwarteleitjes 3 min. koken in kokend water en daarna afgieten.
  4. Spoel onder koud water.
  5. Jij mag nu elk sneetje rauwe ham in de vorm van een accordeon vouwen.
  6. Snij ook de kerstomaten door de helft
  7. Laat de halfgedroogde kerstomaten uitlekken in een zeef.
  8. Meng de Provençaalse kruiden en het zeezout in een diep bord.
  9. Pel de afgekoelde kwarteleitjes.
  10. Rol ze daarna een voor een door de kruiden.
  11. Steek 1 blaadje basilicum, een halve kerstomaat, 1 kwartelei, 1 gedroogde kerstomaat en 1 accordeon van de ham op een prikker.
  12. Maak zo 18 brochetjes.

Categorieën