Gespikkelde mini-eitjes op een stokje
Omschrijving
| Aperitiefhapjes/ kinderen/ 18 stokjes
| ongeveer 30 min
| 2019.04.10 – Colruyt inspirartiefolder; Buiten gewoon Pasen vieren.
.
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 180 g Italiaanse rauwe ham
- 9 kerstomaten
- 18 blaadjes basilicum
- 18 halfgedroogde kerstomaten in olie
- 18 kwarteleieren
- 1 kfl. Provençaalse kruiden
- 0.5 kfl. grof zeezout
Bereiding
- Ideaal om de kinderen in de keuken als hulpkok in te zetten.
- Zet je hulpkok maar meteen aan het werk.
- Hij/zij mag de kwarteleitjes 3 min. koken in kokend water en daarna afgieten.
- Spoel onder koud water.
- Jij mag nu elk sneetje rauwe ham in de vorm van een accordeon vouwen.
- Snij ook de kerstomaten door de helft
- Laat de halfgedroogde kerstomaten uitlekken in een zeef.
- Meng de Provençaalse kruiden en het zeezout in een diep bord.
- Pel de afgekoelde kwarteleitjes.
- Rol ze daarna een voor een door de kruiden.
- Steek 1 blaadje basilicum, een halve kerstomaat, 1 kwartelei, 1 gedroogde kerstomaat en 1 accordeon van de ham op een prikker.
- Maak zo 18 brochetjes.