Geroosterde hoevekip met courgette en krieltjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers  

| minimaal 1,5 uur

| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker zuiders

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 hoevekip (of een hele kip uit het koelschap van de supermarkt)
  • 6 pruimtomaten (prunella)
  • 2 courgettes
  • 1 citroen
  • 3 takjes rozemarijn (vers)
  • 600 g krielaardappelen
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g kruidenboter
  • 1 el. kappertjes (bokaal)
  • 2.5 dl droge witte wijn
  • 5 druppels tabasco
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de tomaten in de lengte in 4. 
  2. Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snij in stukjes van 2 cm.
  3. Snij de rode uien in 4 of in 6 en hak het knoflook grof.
  4. Prak de kruidenboter fijn met een vork en breng op smaak met de tabasco.
  5. Maak het vel van de kip los en smeer de boter tussen het vel en het vlees.
  6. Snij de citroen in partjes en strijk de bovenkant van de kip met 1 partje in. Stop de andere 3 partjes in de kip.
  7. Hak 1 takje rozemarijn fijn en stop de 2 andere takjes in de kip.
  8. Boen de krielaardappelen schoon.
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  10. Leg de kip in een grote ovenschaal en verdeel er de courgettes, de krielaardappelen, de rode uien en het knoflook rond.
  11. Bestrooi met de uitgelekte kappertjes en de fijngesnipperde rozemarijn.
  12. Overgiet met de witte wijn en kruid met peper en zout. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
  13. Voeg de tomaten toe en laat nog 15 min. verder garen.
  14. Afwerking: Snij de kip in stukken en verdeel samen met de groentjes over de borden.

Mijn resultaat (met 2 kippen) was een groot succes

Drankadvies
Wijn: Collection Bio, A.O.P. Côtes du Rhône, M. Chapoutier
Bier: Leffe Blond, Abdijbier
Voedingswaarde
Energie: 660 Kcal Eiwitten: 43,1 gr Vetten: 33,3 gr Koolhydraten: 36,5 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email