Geroosterde hoevekip met courgette en krieltjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| minimaal 1,5 uur
| 2015.07.15 – Colruyt inspiratiefolder. Lekker zuiders
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 hoevekip (of een hele kip uit het koelschap van de supermarkt)
- 6 pruimtomaten (prunella)
- 2 courgettes
- 1 citroen
- 3 takjes rozemarijn (vers)
- 600 g krielaardappelen
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 100 g kruidenboter
- 1 el. kappertjes (bokaal)
- 2.5 dl droge witte wijn
- 5 druppels tabasco
- peper en zout
Bereiding
- Snij de tomaten in de lengte in 4.
- Snij de ongeschilde courgettes in de lengte in 2, verwijder de pitjes en snij in stukjes van 2 cm.
- Snij de rode uien in 4 of in 6 en hak het knoflook grof.
- Prak de kruidenboter fijn met een vork en breng op smaak met de tabasco.
- Maak het vel van de kip los en smeer de boter tussen het vel en het vlees.
- Snij de citroen in partjes en strijk de bovenkant van de kip met 1 partje in. Stop de andere 3 partjes in de kip.
- Hak 1 takje rozemarijn fijn en stop de 2 andere takjes in de kip.
- Boen de krielaardappelen schoon.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de kip in een grote ovenschaal en verdeel er de courgettes, de krielaardappelen, de rode uien en het knoflook rond.
- Bestrooi met de uitgelekte kappertjes en de fijngesnipperde rozemarijn.
- Overgiet met de witte wijn en kruid met peper en zout. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven.
- Voeg de tomaten toe en laat nog 15 min. verder garen.
- Afwerking: Snij de kip in stukken en verdeel samen met de groentjes over de borden.
Mijn resultaat (met 2 kippen) was een groot succes
Drankadvies
Wijn: | Collection Bio, A.O.P. Côtes du Rhône, M. Chapoutier |
Bier: | Leffe Blond, Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 660 Kcal | Eiwitten: 43,1 gr | Vetten: 33,3 gr | Koolhydraten: 36,5 gr |