Vis met venkelroomsaus

Gepaneerde vis met venkelroomsaus

Omschrijving

Hoofdgerecht | Vis | 4 personen
Bereidingstijd: minder dan 30 min.
Bron: 2014.09.10 – Colruyt inspiratiefolder. Variatie voor elke dag

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwburgers
  • 3 venkelknollen
  • 0.25 plantje bieslook (vers)
  • 2 sjalotten
  • 1 dl lichte room
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl visbouillon (0.50 blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • 4 el. olijfolie
  • P&z

Bereiding (15 + 25 min.)

  1. Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.
  2. Snij de venkelknollen doormidden en verwijder de harde kern.
  3. Snij de rest in kleine blokjes van 2 cm.
  4. Verhit 2 el. olijfolie in een kookpot en bak de venkelblokjes 10 min.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Doe intussen de sjalotten samen met de wijn in een kookpot en breng aan de kook.
  7. Laat sudderen tot al het vocht is opgenomen.
  8. Overgiet met de visbouillon en laat voor de helft inkoken.
  9. Voeg de room toe en kruid met het fijngesnipperde bieslook, peper en zout.
  10. Roer de saus onder de venkel.
  11. Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwburgers ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

Drankadvies

Bier: Primus, Pilsbier
Wijn: Mâcon-Villages A.O.P., ‘Grande Réserve’, Cave de Viré

Voedingswaarde

  • Energie: 400 kcal
  • Eiwitten: 15.4 g
  • Vetten: 25.3 g
  • Koolhydraten: 19.6 g

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten