Gepaneerde vis met venkelroomsaus

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| minder dan 30 min

| 2014.09.10 – Colruyt inspiratiefolder. Variatie voor elke dag

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwburgers
  • 3 venkelknollen
  • 0.25 plantje bieslook (vers)
  • 2 sjalotten
  • 1 dl lichte room
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl visbouillon (0.50 blokje opgelost in 2 dl heet water)
  • 4 el. olijfolie
  • P&z

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.
  2. Snij de venkelknollen doormidden en verwijder de harde kern.
  3. Snij de rest in kleine blokjes van 2 cm.
  4. Verhit 2 el. olijfolie in een kookpot en bak de venkelblokjes 10 min.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Doe intussen de sjalotten samen met de wijn in een kookpot en breng aan de kook.
  7. Laat sudderen tot al het vocht is opgenomen.
  8. Overgiet met de visbouillon en laat voor de helft inkoken.
  9. Voeg de room toe en kruid met het fijngesnipperde bieslook, peper en zout.
  10. Roer de saus onder de venkel.
  11. Verhit 2 el. olijfolie in een braadpan en bak de kabeljauwburgers ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
Drankadvies
Wijn: Mâcon-Villages A.O.P., ‘Grande Réserve’, Cave de Viré
Bier: Primus, Pilsbier
Voedingswaard
Energie: 400 Kcal Eiwitten: 15,4 gr Vetten: 25,3 gr Koolhydraten: 19,6 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email