Gepaneerde roodbaars met gestoofde paprika

Omschrijving

vis  | Hoofdgerecht | 4 personen

tijd  | ongeveer 35 min 

bron  | 2015.05.06 – Okay reclame folder, Snel, goedkoop en makkelijk

Ingrediënten

  • 4 roodbaarshaasjes
  • 3 papirka’s (3 kleuren)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 el geraspte parmezaan
  • 190 gr tomatentapenade
  • 2 el bloem
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokes van 1 cm
  3. Meng de geraspte parmezaan met de bloem en kruid met pepr.
  4. Wentel er de roodbaarshaasje in en schud er de overtollige bloem af.
  5. Verhit 2 el oliijfolie in een kookpan en stoof de fijngesniperder ui en knoflook glazig
  6. Voeg de paprikablokjes toe en stoof ongeveer 10 in op zacht vuur.
  7. Roer er daarna de toamtentapenade onder en kruid met peper en zout
  8. Verhit intussen 2 el olijfolie in een braadpan en bak de gepaneerde roodbaarshaasjes ong 3 min goudbruin aan elke kant
  9. Serveer met tagliatelli

Drankadvies:

Wijn: Vedicchio del Castelli di Jesi, D.O.C. Calsico 2014 (Moncaro Marche, Italië)