Gepaneerde roodbaars met gestoofde paprika
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 35 min
| 2015.05.06 – Okay reclame folder, Snel, goedkoop en makkelijk
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 roodbaarshaasjes
- 3 paprika’s (3 kleuren)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 el geraspte Parmezaan
- 190 gr tomaten tapenade
- 2 el bloem
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Snipper de ui en de knoflookteentjes fijn
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 1 cm
- Meng de geraspte Parmezaan met de bloem en kruid met peper.
- Wentel er de roodbaarshaasje in en schud er de overtollige bloem af.
- Verhit 2 el olijfolie in een kookpan en stoof de fijngesnipperde ui en knoflook glazig
- Voeg de paprikablokjes toe en stoof ongeveer 10 in op zacht vuur.
- Roer er daarna de tomaten tapenade onder en kruid met peper en zout
- Verhit intussen 2 el olijfolie in een braadpan en bak de gepaneerde roodbaarshaasjes ± 3 min goudbruin aan elke kant
- Serveer met tagliatelle
Drankadvies
Wijn: |
Vedicchio del Castelli di Jesi, D.O.C. Calsico 2014 (Moncaro Marche, Italië) |
Bier: | — |