Gepaneerde pladijs met aardappelblokjes en snel slaatje

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| 20 min

| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder; Gevarieerd en snel klaar

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 800 g aardappelblokjes (diepvries)
  • 4 pladijsfilets
  • 175 g slamix
  • 4 takjes platte peterselie
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 2 eieren
  • 50 g geraspte Parmezaan
  • 2 el. boter
  • 100 g panko (Japans paneermeel)
  • 6 el. bloem
  • 50 g notenmix voor salade
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snipper de platte peterselie fijn en meng met de panko en de geraspte Parmezaan.
  2. Klop de eieren los en kruid met peper en zout.
  3. Snij de zongedroogde tomaten in stukjes.
  4. Wentel de pladijsfilets eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en daarna door de gekruide panko. 
  5. Smelt de boter in een braadpan en bak de gepaneerde pladijsfilets 4 à 5 min. aan elke kant.
  6. Bak intussen de diepgevroren aardappelblokjes 4 à 5 min. in de friteuse op 175 °C.
  7. Meng de sla met de stukjes zongedroogde tomaat en de noten.
  8. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout.
Bereiding voor baby en peuters
  1. Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter
  2. Wentel 50 g pladijsfilet door 1 el. bloem, dan door 1/2 los geklopt ei en daarna door 1 el. panko (Japans paneermeel).
  3. Verhit 1 el. plantaardige olie in een pan en bak de vis.
  4. Verhit intussen 1 klp. plantaardige olie in een andere pan en bak 50 g diepgevroren aardappelblokjes.
  5. Serveer met 30 g fijngehakte slamix
Drankadvies
Wijn: Signature du Cléray, Chenin Blanc, A.O.P. Anjou
Bier: Brugs, Witbier
Voedingswaarde
Energie: 809 Kcal Eiwitten: 47,6 gr Vetten: 33,6 gr Koolhydraten: 75,7 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email