Gepaneerde pladijs met aardappelblokjes en snel slaatje
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 20 min
| 2017.09.06 – Colruyt inspiratiefolder; Gevarieerd en snel klaar
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 800 g aardappelblokjes (diepvries)
- 4 pladijsfilets
- 175 g slamix
- 4 takjes platte peterselie
- 8 zongedroogde tomaten
- 2 eieren
- 50 g geraspte Parmezaan
- 2 el. boter
- 100 g panko (Japans paneermeel)
- 6 el. bloem
- 50 g notenmix voor salade
- peper en zout
Bereiding
- Snipper de platte peterselie fijn en meng met de panko en de geraspte Parmezaan.
- Klop de eieren los en kruid met peper en zout.
- Snij de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Wentel de pladijsfilets eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en daarna door de gekruide panko.
- Smelt de boter in een braadpan en bak de gepaneerde pladijsfilets 4 à 5 min. aan elke kant.
- Bak intussen de diepgevroren aardappelblokjes 4 à 5 min. in de friteuse op 175 °C.
- Meng de sla met de stukjes zongedroogde tomaat en de noten.
- Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout.
Bereiding voor baby en peuters
- Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter
- Wentel 50 g pladijsfilet door 1 el. bloem, dan door 1/2 los geklopt ei en daarna door 1 el. panko (Japans paneermeel).
- Verhit 1 el. plantaardige olie in een pan en bak de vis.
- Verhit intussen 1 klp. plantaardige olie in een andere pan en bak 50 g diepgevroren aardappelblokjes.
- Serveer met 30 g fijngehakte slamix
Drankadvies
Wijn: | Signature du Cléray, Chenin Blanc, A.O.P. Anjou |
Bier: | Brugs, Witbier |
Voedingswaarde
Energie: 809 Kcal | Eiwitten: 47,6 gr | Vetten: 33,6 gr | Koolhydraten: 75,7 gr |