Gepaneerde kipfilet met asperges en peultjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| 35 min

| 2015.04.22 – Okay reclamefolder. Proef de lente!

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 gepaneerde kipfilets
  • 500 gr groene asperges
  • 250 gr peultjes
  • 1 cm gember
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el boeter
  • 250 gr longgraan rijst
  • 2 el honing
  • 1 el azijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snij in schuine stukken van ±  4 cm
  2. Snipper de knoflook en ui fijn. Schil de gember en rasp fijn
  3. Kook de rijst gaar in licht gezouten water (zie verpakking)
  4. Kook de aspergestukken en de peultjes 4 min gaar in licht gezouten water.
  5. Geit af en spel onder koud stromend water. Laat uitlekken
  6. Smelt 2 el boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde kipfilets 5 min aan elke kant
  7. Verhit 1 el olijfolie en een ander pan en stoof de fijngesnipperde ui, knoflook en de fijn geraspte gember glazig.
  8. Voeg de peultjes en de aspergestukken toe en laat nog 5 min stoven.
  9. Voeg de honing en de azijn toe en kruid met peper en zout
Drankadvies
Wijn: El Coto 2011, Crianza, D.O.C. Rioja, Spanje
Bier:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email