Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Kipfilet, asperges, peultjes | mijn receptenbundel

Gepaneerde kipfilet met asperges en peultjes

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers 

| 35 min

| 2015.04.22 – Okay reclamefolder. Proef de lente!

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 gepaneerde kipfilets
  • 500 gr groene asperges
  • 250 gr peultjes
  • 1 cm gember
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el boeter
  • 250 gr longgraan rijst
  • 2 el honing
  • 1 el azijn
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snij in schuine stukken van ±  4 cm
  2. Snipper de knoflook en ui fijn. Schil de gember en rasp fijn
  3. Kook de rijst gaar in licht gezouten water (zie verpakking)
  4. Kook de aspergestukken en de peultjes 4 min gaar in licht gezouten water.
  5. Geit af en spel onder koud stromend water. Laat uitlekken
  6. Smelt 2 el boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde kipfilets 5 min aan elke kant
  7. Verhit 1 el olijfolie en een ander pan en stoof de fijngesnipperde ui, knoflook en de fijn geraspte gember glazig.
  8. Voeg de peultjes en de aspergestukken toe en laat nog 5 min stoven.
  9. Voeg de honing en de azijn toe en kruid met peper en zout
Drankadvies
Wijn: El Coto 2011, Crianza, D.O.C. Rioja, Spanje
Bier:

Categorieën