Gepaneerde kipfilet met asperges en peultjes
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 35 min
| 2015.04.22 – Okay reclamefolder. Proef de lente!
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 gepaneerde kipfilets
- 500 gr groene asperges
- 250 gr peultjes
- 1 cm gember
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el boeter
- 250 gr longgraan rijst
- 2 el honing
- 1 el azijn
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Verwijder het harde uiteinde van de asperges en snij in schuine stukken van ± 4 cm
- Snipper de knoflook en ui fijn. Schil de gember en rasp fijn
- Kook de rijst gaar in licht gezouten water (zie verpakking)
- Kook de aspergestukken en de peultjes 4 min gaar in licht gezouten water.
- Geit af en spel onder koud stromend water. Laat uitlekken
- Smelt 2 el boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de gepaneerde kipfilets 5 min aan elke kant
- Verhit 1 el olijfolie en een ander pan en stoof de fijngesnipperde ui, knoflook en de fijn geraspte gember glazig.
- Voeg de peultjes en de aspergestukken toe en laat nog 5 min stoven.
- Voeg de honing en de azijn toe en kruid met peper en zout
Drankadvies
Wijn: | El Coto 2011, Crianza, D.O.C. Rioja, Spanje |
Bier: | — |