Gember-havermout-koekjes

Omschrijving

| Bakkerij/ klein gebak/ goed voor ± 24 koekjes

| 5 min beslag en 20 min bakken

| 24Kitchen, Mary Berry, gezien en overgenomen
van tv

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 150 gr roomboter
  • 1 el maple sirop
  • 175 gr kristalsuiker
  • 100 gr havermout
  • 120 gr zelfrijzende bloem (of gewonen bloem + 1 el bakpoeder)
  • 100 gr griesmeel (naturel)
  • 2 el gemberpoeder

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen op 160 °C
  2. Doe de boter, kristalsuiker en de maple sirop in een pan.
  3. Boter laten smelten samen met de suiker en maple sirop (Let op, niet bruin laten worden). 
  4. Als alles homogeen is geworden, haal je de pan van het vuur.
  5. Voeg de havermout, bloem en griesmeel, gemberpoeder toe. Roer alles goed door
  6. Met een kleine ijslepel kan je balletjes maken van gelijke grote (hiermee kon ik 24 koekjes uit halen). Goed aandrukken in je ijslepel
  7. Leg de balletjes iets uit elkaar op een vel bakpapier, want ze lopen nog iets uit tijdens het bakken. Druk ze iets platter.
  8. Afbakken in de voorverwarmde oven gedurende ± 15 a 20 min (afhankelijk van je eigen oven).
  9. Ze zijn dan nog een klein beetje zacht, maar na het afkoelen heerlijk krokant en zalig bij een kopje thee.

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email