Gember-havermout-koekjes
Omschrijving
| Bakkerij/ klein gebak/ goed voor ± 24 koekjes
| 5 min beslag en 20 min bakken
| 24Kitchen, Mary Berry, gezien en overgenomen
van tv
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 150 gr roomboter
- 1 el maple sirop
- 175 gr kristalsuiker
- 100 gr havermout
- 120 gr zelfrijzende bloem (of gewonen bloem + 1 el bakpoeder)
- 100 gr griesmeel (naturel)
- 2 el gemberpoeder
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 160 °C
- Doe de boter, kristalsuiker en de maple sirop in een pan.
- Boter laten smelten samen met de suiker en maple sirop (Let op, niet bruin laten worden).
- Als alles homogeen is geworden, haal je de pan van het vuur.
- Voeg de havermout, bloem en griesmeel, gemberpoeder toe. Roer alles goed door
- Met een kleine ijslepel kan je balletjes maken van gelijke grote (hiermee kon ik 24 koekjes uit halen). Goed aandrukken in je ijslepel
- Leg de balletjes iets uit elkaar op een vel bakpapier, want ze lopen nog iets uit tijdens het bakken. Druk ze iets platter.
- Afbakken in de voorverwarmde oven gedurende ± 15 a 20 min (afhankelijk van je eigen oven).
- Ze zijn dan nog een klein beetje zacht, maar na het afkoelen heerlijk krokant en zalig bij een kopje thee.