Gemarineerde mozzarella met basilicum en prosciutto
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 6 pers
| ± 10 a 15 min
| 2011. juli-aug – Buitenleven magazine
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 bolletjes mozzarella
- Klein bosje basilicum
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1 citroen
- Snuf chilivlokken
- Zout en zwarte peper
Bereiding
- laat de bolletjes mozzarella uitlekken en scheur ze in grove stukken en doe ze in een kom
- scheur de basilicum in flinters en rasp de citroenschil.
- voeg met de olijfolie, chilivlokken en flinke snufjes zout e npeper toe aan de mozzarella.
- schep alles goed om en laat een nachtje marineren in de koelkast zodat de aroma’s goed kunnen intrekken.
- neem de salade een paar uur voor je hem wilt serveren uit de koelkast.
- schep op de elk bord een paar plakjes parmaham.
- verdeel hierover de mozzarella salade en strooi er nog wat basilicumblaadjes over.
- geef hierbij brood, bij voorkeur focaccia.
- ter variatie kun je de gemarineerde mozzarella ook verwerken in een salade met tomaten, basilicum en artisjokharten.
Tip
Maak dit een dag tevoren klaar, smaak dan nog lekkerder.