Gemarineerde kippenblokjes met aardbeienvinaigrette

Omschrijving:

Salade | lunch | gevogelte en fruit |4 personen
Bereidingstijd: ong 1 uur
Bron: 2013.06.19 – Colruyt inspiratiefolder, zomers picknicken

Ingrediënten:

  • 400 gr kippenblokjes natuur
  • 200 gr kerstomaten tricolore
  • 100 gr sla multicolor
  • 1 rijpe mango
  • 2 aardbeien
  • 1 citroen
  • 4 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el honing
  • 4 el olijfolie
  • 1 el frambozen azijn
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • p&z 

Bereidingswijze:

(10 min + 30 min marineren)

  1. rits de blaadjes van de tijm en oregano en hak ze fijn en pers de citroen uit
  2. meng de kippenblokjes met de helft van het citroensap, de fijngehakte kruiden en de cayennepeper. Laat 30 min marineren in de koelkast.
  3. schil intussen de mango en sij in kleine blokjes
  4. snij de kerstomaten in 2
  5. scheur de sla in kleinere stukken.

(15 min)

  1. prak de aardbeien fijn met een vork en meng met 3 el olijfollie, de honing en de frambozen azijn. Kruid met p&z
  2. meng de mangoblokjes en de kerstomaten onder de sla en giet er de aardbeienvinaigrette over.
  3. verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes 3 á 4 min. goudbruin. Kruid met p&z. haal uit d epan en laat even uitlekken op keukenpapier.
  4. Verdeel de kippenblojes over de salade en serveer met een stukje stokbrood.
  5. Tip: mix de aardbeienmengeling voor een gladde vinaigrette 

Drankadvies:

Wijn: Bianco di Sicilia. IGT inycon Fiano-Chardonnay Siciilia Italië
Bier: Hopus. Sterk blond bier

Voedingswaarde:

  • Energie: 294 kcal
  • Eiwitten: 22,3 gr
  • Vetten:16,3 gr
  • Koolhydraten: 15,4 gr