Gemarineerde kippenblokjes met aardbeienvinaigrette
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 1 uur
| 2013.06.19 – Colruyt inspiratiefolder, zomers picknicken
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 400 gr kippenblokjes natuur
- 200 gr kerstomaten tricolore
- 100 gr sla multicolor
- 1 rijpe mango
- 2 aardbeien
- 1 citroen
- 4 takjes verse oregano
- 2 takjes verse tijm
- 1 teentje knoflook
- 1 el honing
- 4 el olijfolie
- 1 el frambozen azijn
- 1 mespuntje cayennepeper
- Peper en zout
Bereiding
Voorbereiding (10 min + 30 min marineren)
- rits de blaadjes van de tijm en oregano en hak ze fijn en pers de citroen uit
- meng de kippenblokjes met de helft van het citroensap, de fijngehakte kruiden en de cayennepeper.
- Laat 30 min marineren in de koelkast.
- schil intussen de mango en snij in kleine blokjes
- snij de kerstomaten in 2
- scheur de sla in kleinere stukken.
Bereiding (15 min)
- Prak de aardbeien fijn met een vork en meng met 3 el olijfollie, de honing en de frambozen azijn. Kruid met peper en zout
- Meng de mangoblokjes en de kerstomaten onder de sla en giet er de aardbeienvinaigrette over.
- Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak de kippenblokjes 3 á 4 min. goudbruin.
- Kruid met peper en zout, haal uit de pan en laat even uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel de kippenblokjes over de salade en serveer met een stukje stokbrood.
- Tip: mix de aardbeienmengeling voor een gladde vinaigrette
Drankadvies
Wijn: | Bianco di Sicilia. IGT inycon Fiano-Chardonnay Siciilia Italië |
Bier: | Hopus. Sterk blond bier |
Voedingswaarde
Energie: 294 Kcal | Eiwitten: 22,3 gr | Vetten: 16,3 gr | Koolhydraten: 15,4 gr |