Gemarineerde kipfilet met avocadosalade

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 20 min

| Colruyt informatiekaartje uit de Colruyt winkel (voorjaar 2014)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kipfilets met tijm en citroen
  • 2 avocado’s
  • 2 bosjes radijzen
  • 4 lente-uitjes
  • het sap van 1/2 citroen
  • 125 gr yoghurt natuur
  • 1,5 voorgebakken ciabata
  • 6 el olijfolie
  • 2 klp komijnzaadjes
  • p&z

Bereiding

  1. snij het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes en besprenkel met het citroensap
  2. snij de radijzen in 4 of 6 stukken. Snij de lente uitjes in stukjes van 2 cm
  3. maak de avocadosalade: meng de avocadoblokjes met de yoghurt, de stukjes radijs en de lente-ui. Kruid met peper en zoute ciabatta van 2 cm dik. Bestrijk met de olijfolie en bestrooi met de komijn, peper en zout. Druk goed aan.
  4. bak de kipfilet ongeveer 20 min op een matig vuur
  5. gril de sneetjes ciabata 2 a 3 min op de bbq. Draai halverwege om
Drankadvies
Wijn: Terra Vecchia Reserve, Nielluccio-Merlot, I.G.P. de líle de Beauté – Skali, Corsica
Bier: Quintine, Speciaalbier.
Voedingswaarde
Energie: 773 Kcal Eiwitten: 48,6 gr Vetten: 37,3 gr Koolhydraten: 65,5 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email