Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wp-pagenavi domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/1084911002/mijnreceptenbundel.nl/wp-includes/functions.php on line 6114
Kipfilet met avocadosalade | mijn receptenbundel

Gemarineerde kipfilet met avocadosalade

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 20 min

| Colruyt informatiekaartje uit de Colruyt winkel (voorjaar 2014)

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 kipfilets met tijm en citroen
  • 2 avocado’s
  • 2 bosjes radijzen
  • 4 lente-uitjes
  • het sap van 1/2 citroen
  • 125 gr yoghurt natuur
  • 1,5 voorgebakken ciabata
  • 6 el olijfolie
  • 2 klp komijnzaadjes
  • p&z

Bereiding

  1. snij het vruchtvlees van de avocado’s in blokjes en besprenkel met het citroensap
  2. snij de radijzen in 4 of 6 stukken. Snij de lente uitjes in stukjes van 2 cm
  3. maak de avocadosalade: meng de avocadoblokjes met de yoghurt, de stukjes radijs en de lente-ui. Kruid met peper en zoute ciabatta van 2 cm dik. Bestrijk met de olijfolie en bestrooi met de komijn, peper en zout. Druk goed aan.
  4. bak de kipfilet ongeveer 20 min op een matig vuur
  5. gril de sneetjes ciabata 2 a 3 min op de bbq. Draai halverwege om
Drankadvies
Wijn: Terra Vecchia Reserve, Nielluccio-Merlot, I.G.P. de líle de Beauté – Skali, Corsica
Bier: Quintine, Speciaalbier.
Voedingswaarde
Energie: 773 Kcal Eiwitten: 48,6 gr Vetten: 37,3 gr Koolhydraten: 65,5 gr

Categorieën