Gemarineerde ananas met hangop, walnoten en pepersiroop

Omschrijving

| Dessert/ 4 pers 

| 90 min + 1 dag

| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, herfst

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 emmer Griekse yoghurt
  • 1 ananas
  • ½ ltr witte balsamicoazijn
  • 1 dl witte wijn
  • 5 el suiker
  • Peper uit de molen
  • Handje walnoten
  • ½ el boter
  • Theedoek
  • Bolzeef
  • Plastiek folie

Bereiding

Tip: ochtend van tevoren bereiding
    1. Spoel een schone theedoek goed uit.
    2. Leg hem over een grote bolzeef heen.
    3. Leg de bolzeef in een pan zodat het lekvocht opgevangen kan worden.
    4. Giet de yoghurt in de theedoek, dek af met plastiek folie en zet het de hele dag in de koelkast.
    5. Snij de top, bodem en schil van de ananas en snij het vruchtvlees in vieren.
    6. Verwijder het hart en snij de parten in de lengte in stukken
    7. Verwarm een pan met de balsamicoazijn, 3 el suiker, witte wijn en flink wat peper uit de molen
    8. Leg hierin de stukken ananas.
    9. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna nog een uur pruttelen en inkoken
    10. Verhit een droge koekenpan op halfhoog vuur.
    11. Voeg 2 el suiker en de boter toe.
    12. Glaceer hierin de walnoten
    13. Serveren: leg de stukjes anans op een bord. Schep de hangop uit de theedoek en verdeel het over de borden. Maak het a met de geglaceerde walnoten en de gepeperde saus

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email