Gemarineerde ananas met hangop, walnoten en pepersiroop
Omschrijving
| Dessert/ 4 pers
| 90 min + 1 dag
| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, herfst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 emmer Griekse yoghurt
- 1 ananas
- ½ ltr witte balsamicoazijn
- 1 dl witte wijn
- 5 el suiker
- Peper uit de molen
- Handje walnoten
- ½ el boter
- Theedoek
- Bolzeef
- Plastiek folie
Bereiding
Tip: ochtend van tevoren bereiding
-
- Spoel een schone theedoek goed uit.
- Leg hem over een grote bolzeef heen.
- Leg de bolzeef in een pan zodat het lekvocht opgevangen kan worden.
- Giet de yoghurt in de theedoek, dek af met plastiek folie en zet het de hele dag in de koelkast.
- Snij de top, bodem en schil van de ananas en snij het vruchtvlees in vieren.
- Verwijder het hart en snij de parten in de lengte in stukken
- Verwarm een pan met de balsamicoazijn, 3 el suiker, witte wijn en flink wat peper uit de molen
- Leg hierin de stukken ananas.
- Breng het geheel aan de kook en laat het daarna nog een uur pruttelen en inkoken
- Verhit een droge koekenpan op halfhoog vuur.
- Voeg 2 el suiker en de boter toe.
- Glaceer hierin de walnoten
- Serveren: leg de stukjes anans op een bord. Schep de hangop uit de theedoek en verdeel het over de borden. Maak het a met de geglaceerde walnoten en de gepeperde saus