Gemarineerd wittekoolslaatje met mosterdmayonaise

Omschrijving

Hoofdgerecht | bijgerecht, salade | 8 pers
Bereidingstijd: 60 min
Bron: 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder; een geslaagd feest

Ingrediënten

  • 1 wittekool
  • 1 grote wortel
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 3 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. suiker
  • 6 eetl. wittewijnazijn
  • 1 koffiel. mosterd ‘grof gemalen’
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de wittekool in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.
  2. Rasp de wortel.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.
  4. Snij de ui in ringen.
  5. Meng de mayonaise met de mosterd.
  6. Doe de groenten en de uiringen in een grote mengkom en verdeel er de suiker en de wittewijnazijn over.
  7. Kruid goed met peper en zout en roer er de mosterdmayonaise onder.
  8. Laat 1 u. marineren in de koelkast.
  9. Afwerking: Meng vlak voor het serveren alles nog eens goed door elkaar

Tip

Dit slaatje kan u ook de dag voordien klaarmaken.
Na een nachtje marineren in de koelkast zijn de smaken nog beter met elkaar vermengd.

Voedingsadvies

  • Energie: 133 kcal
  • Eiwitten: 2.9 g
  • Vetten: 7.7 g
  • Koolhydraten: 13.1 g