Gemarineerd witte kool slaatje met mosterdmayonaise

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 8 pers

| ± 60 min

| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder; een geslaagd feest

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 witte kool
  • 1 grote wortel
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 3 el. mayonaise
  • 2 el. suiker
  • 6 el. witte wijnazijn
  • 1 klp mosterd ‘grof gemalen’
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de witte kool in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.
  2. Rasp de wortel.
  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.
  4. Snij de ui in ringen.
  5. Meng de mayonaise met de mosterd.
  6. Doe de groenten en de uienringen in een grote mengkom en verdeel er de suiker en de witte wijnazijn over.
  7. Kruid goed met peper en zout en roer er de mosterdmayonaise onder.
  8. Laat 1 u. marineren in de koelkast.
  9. Afwerking: Meng vlak voor het serveren alles nog eens goed door elkaar
Tip:

Dit slaatje kan u ook de dag voordien klaarmaken.
Na een nachtje marineren in de koelkast zijn de smaken nog beter met elkaar vermengd

Voedingswaarde
Energie: 133 Kcal Eiwitten: 2,9 gr Vetten: 7,7 gr Koolhydraten: 13,1 gr

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email