Gemarineerd witte kool slaatje met mosterdmayonaise
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ bijgerecht/ 8 pers
| ± 60 min
| 2014.04.23 – Colruyt inspiratiefolder; een geslaagd feest
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 witte kool
- 1 grote wortel
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 3 el. mayonaise
- 2 el. suiker
- 6 el. witte wijnazijn
- 1 klp mosterd ‘grof gemalen’
- peper en zout
Bereiding
- Snij de witte kool in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.
- Rasp de wortel.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.
- Snij de ui in ringen.
- Meng de mayonaise met de mosterd.
- Doe de groenten en de uienringen in een grote mengkom en verdeel er de suiker en de witte wijnazijn over.
- Kruid goed met peper en zout en roer er de mosterdmayonaise onder.
- Laat 1 u. marineren in de koelkast.
- Afwerking: Meng vlak voor het serveren alles nog eens goed door elkaar
Tip:
Dit slaatje kan u ook de dag voordien klaarmaken.
Na een nachtje marineren in de koelkast zijn de smaken nog beter met elkaar vermengd
Voedingswaarde
Energie: 133 Kcal | Eiwitten: 2,9 gr | Vetten: 7,7 gr | Koolhydraten: 13,1 gr |