Eend met groenten

Gelakte eend met gemarineerde groenten

Omschrijving

Gevogelte 2 | hoofdgerecht, feestmaal, wild | 4 personen

tijd | 1 uur en 20 min

bron | 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, herfst

Ingrediënten

  • 1 Barberie eend (ontdooid)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 50 ml ketjap
  • 1,5 el sambal
  • 1 el honing
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 ml wildfond
  • 1 el roomboter
  • 200 gr rijst
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el suiker
  • 100 ml azijn (of citroen)
  • 4 lente uitjes
  • 1 komkommer
  • 2 paksoi
  • Zout
  • Ovenschaal en staafmixer

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Breng een grote pan met water aan de kook en dompel de eend erin onder, zo maak je de huid strak.
  3. Haal de eend eruit en leg het in een ovenschaal.
  4. Kruid de eend ruim met zout en zet de schaal 30 a 40 min in de oven
  5. Pel en snipper de ui en de knoflook
  6. Verhit 3 eetlepels olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  7. Voeg de ketjap, 1 el sambal, honing, tomataenpuree en de wildfond toe en laat inkoken.
  8. Voeg de roomboter bij de ingekookte saus en mix met de staafmixer.
  9. Haal de eend uit de oven en giet de saus over de eend.
  10. Zet de oven op 120 °C en zet de eend nog 1 uur terug in de oven.
  11. Kook de rijst volgens de verpakking.
  12. Verhit een pan met 1 el olie en de kerriepoeder.
  13. Voeg de suiker toe, dan de azijn (of citroen) en breng het geheel aan de kook.
  14. Voeg ½ el sambal en 1 dl water toe, breng op smaak met zout, roer nog even door en zet dan het vuur uit.
  15. Verwijder de buitenste bladeren van de lente uitjes
  16. Snij de uien schuin in stukken van 1 cm en voeg ze toe aan de pan.
  17. Snij de stelen van de  paksoi schuin en voeg deze ook toe aan de pan.
  18. Snij de komkommer in de lengte door de helft en dan door midden, verwijder de zaadjes.
  19. Snij vervolgens in dunne plakjes. Voeg toe en laat even 15 min marineren
  20. Haal de eend uit de oven. Snij het vlees van de eend
  21. Serveer de rijst in een kopje en keer dit om op het bord
  22. Voor een mooie presentatie. Verdeel het eendenvlees over de borden en maak het geheel af met de gemarineerde groenten en met sap uit de ovenschaal van de eend.

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten