Gekruid wild zwijn...
Gekruid wild zwijn met tomaten-zuurkoolOmschrijving
| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers
| ± 45 min
| 2015.10.08 – Lidl reclamefolder, Herfst
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- ± 10 middelgrote aardappelen (iets kruimig)
- 6 el olijfolie
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 150 ml witte wijn
- 100 ml slagroom (of kookroom)
- P&z
- 2 el tomatenpuree
- 3 laurierblaadjes
- 1 pakje zuurkool
- 350 ml wildfond
- 1 el roomboter
- 4 wild zwijn medaillons
- 100 ml rode port
- Handje basilicum, handje bieslook, handje peterselie
- Aluminiumfolie
- Staafmixer of blender
Bereiding
- Schil de aardappelen, kook ze gaar en snij ze in stukken
- Pel en snij de knoflook en uien in stukken, verhit een pan met 3 el olijfolie op middelhoog vuur en fruit hierin de uien en knoflook.
- Verdeel de uien en knoflook daarna in drieën; 2 pannen en één bakje
- Verhit de 1e pan met ui en knoflook op het vuur, blus af met 100 ml witte wijn en kook flink in tot de helft
- Voeg de slagroom toe, maak op smaak met p&z en laat het mengsel weer inkoken.
- Voeg de aardappelen toe, breng ze aan de kook en laat vervolgens op een laag vuurtje verder garen.
- Verhit de 2e pan met ui en knoflook en voeg 1 el tomatenpuree en de in stukjes gesneden laurierbladen toe.
- Voeg de zuurkool toe en blus af met 50 ml wijn en de helft van de wildfond.
- Breng op smaak met p&z. Doe de deksel op de pan en laat rustig pruttelen op laag vuur
- Verhit 3 el olie en de roomboter in een pan.
- Bak het wild zwijn aan beide kanten bruin op hoog vuur. Hou het constant in beweging.
- Haal het vlees uit de pan en pak het in aluminiumfolie in tot serveren
- Doe de overgebleven ui en knoflook in dezelfde pan als het vlees en bak het kort.
- Voeg 1 el tomatenpuree toe en blus af met de rode port.
- Laat het geheel inkoken, voeg de rest van de wildfond toe en laat het opnieuw inkoken
- Pureer de saus met een staafmixer (of blender), giet terug in de pan en verwarm op een laag vuurtje.
- Snij de peterselie, bieslook en basilicum grof en voeg toe aan de saus.
- Zet het vuur uit en leg het vlees in de saus
Serveren
- Verdeel de zuurkool over de borden (of een grote schaal)
- Leg het vlees erop, giet de saus er overheen
- Eindig met de romige aardappelen.