Gekonfijte schilletjes, van sinaasappel, citroen...

Omschrijving

| ± 30 a 40 gr stukjes

| ± 30 min voorbereiden/ 2 x 1 uur rijzen/ ± ½ u bakken

| Plus magazine; april 2010/ via diverse site’s op internet en uiteindelijk mijn eigen twist eraan gegeven

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 2 gewassen sinaasappels
  • meerdere keren een bodempje water
  • 100 cc water
  • 100 gr suiker

Bereiding

  1. was de sinaasappels en droog ze af
  2. schil de sinaasappels met en dunschiller (of als je handiger bent met een aardappelschilmesje). Zorg dat je niet het witte van de sinaasappels meeneemt, deze zijn bitter
  3. Snij tenslotte de schilletjes in dunne reepjes (of blokjes)
  4. neem een steelpannetje, breng een bodempje water in de pan met je schilletjes zodat ze net onder water staan
  5. breng dit aan de kook en laat ± 1 minuut doorkoken
  6. giet af en herhaal dit nog 3 x
  7. de 4e keer breng je de 100 cc water + de 100 gr suiker in de pan met je schilletjes.
  8. breng aan de kook, zet je vuur laag en laat ± 30 min a 1 u pruttelen tot de schilletjes glazig worden.
  9. Blijf wel regelmatig roeren om het geheel los te houden en je suikerwater niet te laten karamelliseren.
  10. Giet ze af, verspreid ze op een vel bakpapier om te laten afkoelen
  11. leg ze zoveel mogelijk uit elkaar zodat het niet als een bonk aan elkaar blijft plakken.
Afwerking
  • Je kan er nu voor kiezen om de nog plakkerige schilletjes te verwerken in gebak (cake, breekbrood…)
  • Of je draait ze door een laagje kristalsuiker en je hebt lekkere eigengemaakte snoepjes
  • NB een variatie kan je hier vinden

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email