Gekonfijte konijnenbout

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ wild/ 4 pers

| 60 min + de marinade tijd

| 2014.10.09 – Reclamefolder Lidl; Wild & Wijn

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 konijnenbouten
  • 1 bol knoflook
  • 5 uien
  • 1 wortel
  • 4 laurierblaadjes
  • verse peterselie
  • 1 fles olijfolie (750 ml)
  • 3 dl wildfond
  • 2 dl witte wijn
  • klontje boter
  • 400 gr aardappelpuree
  • zout en versgemalen peper
  • plastic folie

Bereiding

  1. Maak de konijnenbouten op smaak met peper en flink wat zout
  2. Snij een hele bol knoflook, ui en wortel in grove stukken.
  3. Leg de konijnenbouten in een pan en voegde groenten, de laurierblaadjes en een paar takjes peterselie toe.
  4. Schenk hier vervolgens olijfolie overheen totdat de konijnenbouten volledig onder staan.
  5. Zet het vuur hoog en laat het geheel net niet koken.
  6. Draai vervolgens het vuur laag en laat het geheel 3 uur lang garen op het vuur (konfijten)
  7. Haal de bouten na 3 uur uit de pan, leg deze op een bord en laat het vlees ± 4 uur afkoelen in de koelkast.
  8. Haal het vlees daarna uit de koelkast, de bouten zijn nu stevig.
  9. Snij de bouten mooi bij. Gooi alle botjes weg en hak de overgebleven stukjes vlees fijn.
  10. Snij een ui in flinterdunne sliertjes. Doe 4 el olie in een pan en verwarm deze, fruit hierin vervolgens de ui.
  11. Draai het vuur laag en voeg de fijngehakte stukjes vlees toe bij de ui.
  12. Draai het vuur weer omhoog en blus af met 1 dl wildfond.
  13. Laat het geheel inkoken tot het vocht verdampt, is.
  14. Laat het mengsel even afkoelen en verdeel het daarna over een stuk plastic folie.
  15. Rol het vervolgens in het plastic tot een strak rolletje (rillet), laat ze een paar uur afkoelen in de koelkast.
  16. Verwarm de oven voor op 180°C.
  17. Leg 3 hele uien (met schil) 45 min in de oven op 180°C.
  18. Voeg 2 dl witte wijn samen met 2 dl wildfond in een pannetje voor de saus
  19. Voeg vervolgens een klontje boter toe en naar smaak peper en zout.
  20. Zet de pan op middelhoog vuur en schuim het geheel o p met een staafmixer.
  21. Leg vervolgens de konijnenbouten 5 minuten in de saus.

Serveren:

  1. Haal de rolletjes (rillet) uit de koelkast en verwijder het plastic folie.
  2. Snij de rillet in gelijke stukken.
  3. Haal de konijnenbouten uit de saus en verdeel deze over de borden samen met de stukken rillet
  4. Haal de gepofte ui uit de oven.
  5. Verwijder de schil van de ui en snij het kopje eraf.
  6. Knijp via de achterkant de buitenste schil eraf zodat er een mooie ui overblijft.
  7. Snij de gepofte ui in parten en leg deze samen met wat aardappelpuree op een bord.
  8. Schuim de saus nogmaals kort op met een staafmixer en giet vervolgens over het vlees vlak voor het serveren.

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email