Drumsticks blauwe-kaas dip

Gekarameliseerde drumsticks met blauwe-kaas dip

Omschrijving

Gevogelte 2 | hoofdgerecht | 4 personen

tijd | 30 min

bron | 24Kitchen | Recept van: Roberta Pagnier  

Ingrediënten

Gekarameliseerde drumsticks met blauwe-kaas dip

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 el witte wijnazijn
  • 1 el witte basterdsuiker
  • kip drumsticks
  • olijfolie om in te bakken
  • 75 g blauwe kaas
  • 250 ml magere yoghurt 

Koolsalade

  • witte kool
  • wortels
  • appel
  • bosuitjes
  • citroen
  • 1 el mayonaise
  • 1 tl mosterd

Bereiding

Rijst

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. 

Drumsticks met blauwe kaas dip

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  2. Meng voor de marinade in een kom de azijn met de suiker, een beetje zout en versgemalen peper.
  3. Voeg de drumsticks toe aan de marinade, schenk er een scheutje olie bij en hussel goed door.
  4. Leg de drumsticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 30 minuten in de oven.
  5. Snijd de blauwe kaas in blokjes en meng in een kom met de helft van de yoghurt.
  6. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  7. Verwarm circa 3 minuten in de magnetron en roer goed door. 

Koolsla

  1. Snijd de kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool zo fijn mogelijk.
  2. Schil en snijd de wortel in dunne reepjes.
  3. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne reepjes.
  4. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  5. Halveer de citroen en pers uit boven een kom.
  6. Meng het citroensap met de mayonaise, de mosterd, de resterende yoghurt en een beetje zout en versgemalen peper.
  7. Meng de dressing met de kool, wortel, appel en de bosui.
  8. Serveer: verdeel de rijst en koolsla over de borden, leg de drumsticks erbij en lepel de blauwe-kaas dip eroverheen 

 

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten