Gekarameliseerde drumsticks met blauwe-kaas dip
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 30 min
| 24Kitchen | Recept van: Roberta Pagnier
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
Drumsticks blauwe kaas
- 300 g zilvervliesrijst
- 1 el witte wijnazijn
- 1 el witte basterdsuiker
- kip drumsticks
- olijfolie om in te bakken
- 75 g blauwe kaas
- 250 ml magere yoghurt
Koolsalade
- witte kool
- wortels
- appel
- bosuitjes
- citroen
- 1 el mayonaise
- 1 tl mosterd
Bereiding
Rijst
- Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking
Drumsticks blauwe kaas
- Verwarm de oven voor op 220 ºC.
- Meng voor de marinade in een kom de azijn met de suiker, een beetje zout en versgemalen peper.
- Voeg de drumsticks toe aan de marinade, schenk er een scheutje olie bij en hussel goed door.
- Leg de drumsticks op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 30 minuten in de oven.
- Snijd de blauwe kaas in blokjes en meng in een kom met de helft van de yoghurt.
- Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Verwarm ± 3 min in de magnetron en roer goed door.
Koolsla
- Snijd de kool in vieren, verwijder de kern en snijd de kool zo fijn mogelijk.
- Schil en snijd de wortel in dunne reepjes.
- Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne reepjes.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Halveer de citroen en pers uit boven een kom.
- Meng het citroensap met de mayonaise, de mosterd, de resterende yoghurt en een beetje zout en versgemalen peper.
- Meng de dressing met de kool, wortel, appel en de bosui.
- Serveer: verdeel de rijst en koolsla over de borden, leg de drumsticks erbij en lepel de blauwe-kaas dip eroverheen