Geitenkaasrolletjes met sesam en abrikoos
Omschrijving
| Amuse met kaas en fruit/ 8 pers
| 20 min
| Allerhande nr 13, jaargang 2006
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 1 bosuitje
- 1 theelepel olijfolie
- 2 eetlepel sesamzaad
- 75 g zachte geitenkaas (bv. Bettine Blanc)
- 2 gedroogde abrikozen
- grillpan
Bereiding
- Verhit de grillpan. Bestrijk het bosuitje met olie en gril het in 2-3 minuten rondom gaar. Snijd het groen in acht stukken.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin en leg ze op een bord.
- Vorm van de geitenkaas een rolletje dat twee vingerbreedtes dik is. Rol dit rolletje door het sesamzaad en snijd het in acht plakjes.
- Leg acht eetlepels klaar. Snijd de abrikozen in reepjes. Leg op iedere lepel een plakje geitenkaas, wat reepjes abrikoos en een stukje bosui.