Gehaktschotel met raapjes, prei en champignons
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| 50 min waarvan 25 min in de oven
| 2015.01.02 – Colruyt inspiratiefolder, recepten voor elke dag
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 400 g varkensgehakt
- 250 g champignons
- 4 raapjes
- 2 preien
- 1 ui
- 600 g aardappelen
- 3 el. boter
- 3 el. panko (Japans paneermeel)
- 2 el. tomatenpuree
- 2 el. olijfolie
- 1 klp. tijm (gedroogd)
- 1 blaadje laurier
- zwarte peper (molen) en zout
Bereiding
- Snij verse champignons in 4, schil de raapjes en snij in blokjes van 1/2 cm, snipper de preien en de ui fijn, schil de aardappelen en snij in 2.
- Verhit de olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui glazig. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork.
- Doe er de tomatenpuree bij en laat al roerend meebakken.
- Voeg de prei, de (diepgevroren of vers in dunne ringen gesneden) champignons en een scheutje water toe.
- Kruid met de tijm en de laurier, zwarte peper en zout. Laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
- Verhit ondertussen 1 el. boter in een pan en stoof de raapjes 15 à 20 min. tot ze zacht zijn.
- Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in licht gezouten water. Giet af, pureer en voeg de raapblokjes toe. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verdeel het gehakt over een ovenschaal en bestrijk met de puree.
- Strooi er de panko over en leg er de rest van de boter in klontjes op.
- Zet 25 min. in de hete oven.
Drankadvies
Wijn: |
Duc de Lerme A.O.P. Languedoc
|
Bier: | Floreffe Dubbel Abdijbier |
Voedingswaarde
Energie: 627 Kcal | Eiwitten: 24,1 gr | Vetten: 40,9 gr | Koolhydraten: 40,7 gr |