Gehaktballen met effect

Omschrijving

 | | goed voor ± 6 gehaktballen, vleeskeuze varkens, rund of half-om-half

 | voorbereiding 10 min, bakken paprika’s 20 min,
bakken gehaktballen 20 min

 | gezien op fb en verder zelf uitgeschreven

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

Voor de paprika’s
  • 6 mini paprika’s (let op ! deze zijn erg pittig)
  • 6 kleine kaasblokjes
  • 2 eieren + peper en zout
Voor het gehakt
  • 500 gr gehakt (eigen keuze voor varkensvlees, rundvlees of half-om-half)
  • 2 eieren
  • 2 sneetjes oud wit brood (of gebruik paneermeel)
  • 1 thl paprikapoeder
  • peper en zout
  • 12 plakjes (reepjes) ontbijtspek
Extra
  • muffin bakvorm (voor 6 muffins)
  • 6 houten ijsstokjes
  • 1 lange houten spies om de paprika’s te grillen

Bereiding

  1. Was de paprika’s, snij kopje eraf en haal de zaadlijstjes er uit
  2. Leg in elk paprikaatje een kaasblokje
  3. Spies alle paprika’s aan een lange houten spies (of een grilpen van je oven)
  4. Leg je spies nu even op 2 omgekeerde kopjes
  5. Klop 2 eieren los en kruid ze met peper en zout
  6. Giet deze roereitjes in de paprika’s
  7. Hang deze spies nu in een voorverwarmde oven van 140 °C en bak ze ± 20 minuten
  8. Ondertussen tijd om je gehakt voor te bereiden
  9. Meng het gehakt met 2 losgeklopte eieren, kruid met peper en zout en paprikapoeder en een handje paneermeel of een snee oud brood wat je verkruimeld
  10. Haal je paprika’s uit de oven en laat ze heel even afkoelen, haal ze dan van de spies af
  11. Neem een hoeveelheid gehakt voor het maken van een bal, zorg dat je ruimte genoeg hebt om een paprika in je gehaktbal te draaien!
  12. Wikkel 2 reepjes spek om de gehaktbal
  13. Doe de gehaktballen in een, vooraf ingevette, muffinvorm (voor 6 muffins) en steek er tenslotte een houten ijsstokje in
  14. Bak nu je gehaktballen tenslotte in een voorverwarmde oven van 180 °C gedurende 20 min, tot ze mooi krokant en bruin zijn.

Een heerlijke gehaktbal wat perfect past bij aardappelpurree en sperzieboontjes. Let wel op, die kleine paprikaatjes zijn wel ERG pittig.

Eet smakelijk

 

 

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email