Gegrilde tonijnsteak met spinaziepasta

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 25 min

| 2014.11.05 – Okay folder. Vis op het menu

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 4 tonijnsteaks
  • 800 gr spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl lichte room
  • 50 gr geraspte Parmezaan
  • 400 gr linguine (pasta)
  • 3 el olijfolie
  • peper en zout (eventueel dille)

Bereiding

  1. Indien diepvries tonijn, laat deze ontdooien en dep droog.
  2. Bestrijk met 1 el olijfolie
  3. snipper het knoflook fijn
  4. Kook de pasta gaar in een ruime hoeveelheid licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
  5. Giet af.
  6. Verhit intussen 1 el olijfolie in een kookpan en stoof het fijngesnipperde knoflook glazig.
  7. Voeg de spinazie toe en stoof tot ze geslonken is.
  8. Doe ze in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
  9. Doe de spinazie opnieuw in de kookpan en  kruid met peper en zout.
  10. Giet er de doom bij en verwarm nog even.
  11. Meng onder de pasta. Werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.
  12. Verhit intussen 1 el olijfolie in een grillpan en bak de (ontdooide) tonijnsteaks 2 á 3 min.
  13. Kruid met peper en zout, eventueel een beetje dille.
Drankadvies
Wijn: Comtesses du Val 2013 A.O.P.,  Sauvignon de Touraine
Bier:

Categorieën

Print Friendly, PDF & Email