Gegrilde tonijnsteak met spinaziepasta
Omschrijving
| Hoofdgerecht/ 4 pers
| ± 25 min
| 2014.11.05 – Okay folder. Vis op het menu
Uitgelichte afbeelding
Ingrediënten
- 4 tonijnsteaks
- 800 gr spinazie
- 2 teentjes knoflook
- 2 dl lichte room
- 50 gr geraspte Parmezaan
- 400 gr linguine (pasta)
- 3 el olijfolie
- peper en zout (eventueel dille)
Bereiding
- Indien diepvries tonijn, laat deze ontdooien en dep droog.
- Bestrijk met 1 el olijfolie
- snipper het knoflook fijn
- Kook de pasta gaar in een ruime hoeveelheid licht gezouten water (kooktijd: zie verpakking).
- Giet af.
- Verhit intussen 1 el olijfolie in een kookpan en stoof het fijngesnipperde knoflook glazig.
- Voeg de spinazie toe en stoof tot ze geslonken is.
- Doe ze in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
- Doe de spinazie opnieuw in de kookpan en kruid met peper en zout.
- Giet er de doom bij en verwarm nog even.
- Meng onder de pasta. Werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.
- Verhit intussen 1 el olijfolie in een grillpan en bak de (ontdooide) tonijnsteaks 2 á 3 min.
- Kruid met peper en zout, eventueel een beetje dille.
Drankadvies
Wijn: | Comtesses du Val 2013 A.O.P., Sauvignon de Touraine |
Bier: | — |