Gegratineerde visvinkjes met tomaat

Omschrijving

| Hoofdgerecht/ 4 pers

| ± 25 min

| 2014.06.18 – Okayfolder. Klaar in een oogwenk

Uitgelichte afbeelding

Ingrediënten

  • 1 kg diepvries visvinkjes (Kelvin)
  • 1 el olijfolie
  • 2 dl room
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • P&z
  • 3 tomaten
  • 125 gr mozzarella

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan en bak 4 oppervlakkig ontdooide en goed droog gedepte visvinkjes 5 min. Aan elke kant goudbruin.
  2. Verwarm in tussen 2 dl room.
  3. Voeg 50 gr geraspte Parmezaanse kaas toe en roer tot een kaassaus.
  4. Kruid met peper.
  5. Snij de tomaten in schijfjes, schik de visvinkjes in een ovenschaal en leg op elk visvinkje een schijfje tomaat.
  6. Verdeel de rest van de tomatenschijfjes rond e visvinkjes.
  7. Giet er de kaassaus over en voeg de in schijfjes gesneden mozzarella toe
  8. Bak 25 min in een op 180 °C  voorverwarmde oven
  9. Zet de laatste 5 min de ovengrill aan.
  10. Serveer met puree of tagliatelle en werk af met fijngesnipperde basilicum

Categorieën