Gegratineerde kabeljauw

Gegratineerde kabeljauw met prei en krieltjes en een heerlijke gezonde hoofdmaaltijd wat je binnen 30 min op tafel hebt staan

Omschrijving

| hoofdgerecht/ 4 pers

| 25 minuten

| 2020.04 – Boodschappen/Plus magazine: De Lentekeuken.

Ingrediënten

  • 6 el olijfolie
  • 600 gr preiringen, panklaar
  • 1 el kerriepoeder
  • 600 gr (diepvries) kabeljauwfilet, ontdooid
  • 2 el citroensap
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 gr belegen kaas, geraspt (of een kaassmaak naar keuze, persoonlijk hou ik van Emmentaler)
  • 600 gr krieltjes
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • ingevette ovenschaal en keukenpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C
  2. Verhit de helft van de olijfolie en roerbak hierin de prei 3-4 min met de helft van de kerrie, zout en peper.
  3. Verdeel de prei over de ovenschaal.
  4. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en wrijf de vis in met citroensap, zout en peper.
  5. Let de kabeljauw op de prei.
  6. Roer de rest van de kerrie door de crème fraîche en bestrijk de vis ermee.
  7. Bestrooi met de kaas en zet ± 15 min in het midden van de oven.
  8. Verhit intussen de rest van de olijfolie en bak hierin de krieltjes met de kruiden goudbruin.
  9. Serveer de vis met de krieltjes
  10. TIP-1: vervang de kabeljauw door Tilapia of Pangasius.
  11. TIP-2: voeg 1 el groeve mosterd toe aan de crème fraîche

Voedingswaarde

Energie: 660 Kcal Vetten: 40 gr
waarvan verz. vetzuren: 17 gr
Koolhydraten: 33 gr
waarvan suikers: 32 gr
Eiwitten: 38 gr Vezels: 7 gr Natrium: 80 mg

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten